105 000 лева обезщетение за проваления живот на 17-годишна тинейджърка, която се разделила с приятеля си и не отишла на абитуриентския си бал заради ампутиран крак след тежка катастрофа. На толкова Окръжният съд осъди компания „Бул инс“. В такъв размер бе и предявеният иск от пострадалото момиче, който бе уважен напълно. Освен това застрахователят ще трябва да плати 4284 лева такси по делото и 1908 за консумативи, от които момичето се е нуждаело по време на лечението си. Решението обаче не е окончателно и може да се обжалва пред Апелативния съд във Велико Търново.
Катастрофата, която оставила необратим отпечатък в живота на девойката, станала в края на юли 2011 на автомагистрала „Хемус“ в посока Шумен. Тийнейджърката К.М. пътувала в камион, който шофьорката Б.С. изтървала от управление и той се блъснал в мантинелата. Инцидентът се оказал фатален за девойката, която губи левия си крак, спира да ходи на училище и завършва средно образование благодарение на частни уроци. Травмата я пречупва и обърква живота й, затова тинейджърката не отива на абитуриентския си бал и се разделя с момчето, което обича. Освен това К.М. не желае да общува с хора, затваря се и плаче. Загубва и желание да учи и да се реализира като дизайнер. Въпреки изтеклите две години от тежката катастрофа, нараненото място все още я боли силно. Момичето не се е адаптирало към протезата и тя уврежда коляното му, а в сънищата си се вижда със здрав крак като дори танцува и плува.
Само наколенките, протезата и придружителят й в болницата стрували на К.М. 3588 лева, като русенската социална служба й отпуснала 1680. Затова тийнейджърката претендира застрахователят да покрие останалите 1908 лева разходи за лечение.
Силните и продължителни мъки на момичето, фактът, че то все още не може да стои право, не можело да спи от силни болки, необратимата загуба на крак и объркването на личния й живот в толкова крехка възраст станаха повод окръжните магистрати изцяло да уважат претендираните имуществени и неимуществени обезщетения.