7.5 тона нафта са откраднати от подземна цистерна в двора на магазин „Джъмбо“. Горивото е предназначено за захранване на отоплителния котел и генератора за ток при прекъсване на електричеството. Щетата е за 10 000 лева, тъй като нафтата е безакцизна.
В понеделник пообед алармата за нивото на промишления газьол се задействала. Управителят на магазина и служители от охраната отишли до закопаната в земята цистерна и установили, че катинарът на капака на шахтата е срязан. Около него пък имало разлята нафта. След като отворили капака, видели, че тръбата от ПВЦ за захранване на котела и медната тръба за генератора са отрязани. Срязани били още закрепващите метални скоби на оградното пано в съседство до цистерната. Установено било, че всичкото гориво от 7.5 тона е източено.
Екипът отишъл в слънчогледовата нива извън оградата и забелязал, че сред растенията е направен път, който извежда до голям харман от утъпкан слънчоглед, в който имало мазно петно с мирис на нафта и следи от гуми на камион. По всичко личи, че апашите са използвали помпа за източване на горивото и чрез шланг през оградата са го напълнили в автоцистерна.
Според управителя на магазина в неделя той е бил на работа до 20 часа и алармата за нивото на нафтата не се е задействала, което означава, че кражбата е извършена в нощта срещу понеделник.
В 13 часа е подаден сигнал до Първо РПУ. На място униформените са взели дактилоскопни отпечатъци, иззети са и записите от видеокамерите на магазина.