Лекоатлетката на „Локомотив“ /Русе/ Радостина Стоянова може да бяга в щафета с Ивет Лалова на европейското първенство за мъже и жени в Цюрих /12-17 август/. Първоначалната идея бе Ивет и Инна Ефтимова да тичат солово на 100 метра, но федерацията реши България да участва и в щафетата 4 по 100.
По силата на това решение бяха селекционирани още 3 спринтьорки - Радостина, Карин Околие и Мария Данкова. Ясно е, че Лалова и Евтимова ще са титулярки в квартета, така че Стоянова ще спори с Околие и Данкова за останалите две места в квартета. Факт е, че и петте момичета ще пътуват за Цюрих, но едната ще остане резерва.
Радостина стана двукратна държавна шампионка по време на националното първенство за девойки и юноши през май в Сливен. Тя грабна златните медали на 100 и 200 метра. Преди месец красивата русенка спечели бронзов медал на 200 метра при участието си на балканското първенство за девойки в гръцкия град Серес.
Интересното е, че съвсем наскоро Радост бе номинирана от специализиран сайт в конкурс за Мис Лека атлетика. Тогава не й достигна съвсем малко, за да влезе в Топ 5.
Лична треньорка на Радостина е Елеонора Гурбанова.
България ще участва на европейското с общо 22 лекоатлети. Сред тях е спринтьорът на „Локомотив“ /Русе/ и държавен младежки рекордьор на 100 метра Денис Димитров.