Квартал Долапите се сдоби с модерен трактор, похвали се кметският наместник Светлин Савов. Машината е марка „Кейс“, напълно рециклирана е, а ремаркето е чисто ново. Струва 50 000 лева и е доставена от фирма Titan Machinery след обществена поръчка. Средствата са осигурени от бюджета на Общината.
След 6 години чакане, най-после и нашият квартал се сдоби с модерен трактор, който ще ползваме за различни комунални дейности - изнасяне на растителни отпадъци, зимно почистване и други, каза кметският наместник. Той съобщи, че тази седмица чака регистрация на трактора в КАТ.
До момента кметство Долапите е ползвало трактор, произведен в далечната 1977 година, прехвърлен от Басарбово.
За да се ползва за зимно почистване, новата машина трябва да бъде снабдена с гребло. Савов се надява, че инвентарът ще бъде закупен най-късно до октомври.
През миналата година нов трактор получи и кметството в Просена. А в предишни години беше подновена техниката в 10 други населени места на общината. Само в Бъзън, Ястребово и Долно Абланово все още техниката не е подменена, но се планира още догодина това да се случи поне за едно от трите села.