Наш екип доброволци има готовност да се притече на помощ на пострадалите от наводнението в град Мизия, съобщи Татяна Обретенова от БЧК-Русе. На този етап  обаче изчакваме, тъй като от централния офис на Червения кръст ни уведомиха, че в момента във врачанското селище работят доброволци от националния екип на организацията и студенти от Софийския университет, обясни тя. Ако има нужда за смяна, русенци ще бъдат на линия.  
Обретенова каза още, че по време на бедствието в Мизия там е бил психологът Павлин Петров от Русе и той се е включил в спасителните операции.
БЧК-Русе има възможност да помогне на бедстващите с дрехи, обувки, одеяла и необходими принадлежности, но на този етап намало нужда. За сметка на това обаче мизийци се нуждаели от вода и храна, готова за консумация. Затова от БЧК призовават фирми и хора, които имат възможност да дарят такива стоки, да се отзоват. Червенокръстците апелират гражданите да помогнат и с SMS-и на номер 1466 за всички мобилни оператори по дарителската сметка, която бе открита за пострадалите във Варна и Добрич. От нея ще бъдат подпомогнати и потърпевшите от Мизия. Както е известно, до момента в сметката има над 1 млн. лева.