„Имаме план как да победим „Чеваката“, но за да се поздравим с успех, се нуждаем от сериозен спортен шанс. Трябва да напипаме нашия ритъм. Подведем ли се по темпото на съперника, шансовете ни ще станат илюзорни. Аз считам, че гостите от Вологда са най-сериозният отбор в нашата група“, заяви на пресконференция вчера старши треньорът на „Дунав 8806“ Георги Божков. На нея присъства и наставникът на рускините Дмитрий Донсков.
Двата обора ще се срещнат днес от 17.30 часа в Русе в последен двубой от група „В“ на турнира ФИБА Еврокъп. „Чеваката“ е на второ място и се нуждае от задължителна победа, за да прескочи груповата бариера.
„Благодаря за гостоприемството. Дано не прегорим от желание за постигане на победа. Този мач ще е без значение за „Дунав 8806“, така че вашият отбор ще играе по-освободено“, заяви Дмитрий Донсков. Според него русенският отбор заслужавал да вземе доста повече от участието си в групата.
На въпрос от „Утро“ защо „Чеваката“ /7-и за момента в първенството на Русия/ позволи да бъде победен у дома от „Мерсин“, треньорът на „пчелите“ обясни, че туркините са „много добре комплектован отбор“. Според впечатленията му пък от мача „Чеваката“-“Дунав 8806“ най-добрите баскетболистки на русенския тим са Шанте Еванс и Зорница Костова. 
Новината от „Дунав 8806“ е в завръщането на Костова, която пропусна заради заболяване мача срещу „Ньоркьопинг Долфинс“.
„Зори не е възстановена напълно, но ще разчитаме на нея. Трудно се играе без плеймейкър“, каза Божков.
Той отчете, че завръщането пък на Радостина Димитрова станало факт след известно форсиране.
„Минутите срещу шведките й дойдоха в повече. Изводът е, че трябва да бъда по-внимателен към нея при новата й адаптация“, посочи Божков.
Последва въпрос ще се предприемат ли стъпки за подсилване на състава. Той отговори: „Нека да мине този двубой, тогава ще мислим за селекция“.
И двамата треньори си пожелаха хубав мач, който да се хареса на публиката.