Полски камион с платформа, на която са били натоварени два влекача, се обърнал в гора на 400 метра от кръговото кръстовище край Бяла. Шофьорът му - турчин от Анкара, е с опасност за живота.
Тирът е излетял от пътя вчера в малките часове. По всяка вероятност 46-годишният шофьор Ахмед У. е задрямал зад волана и на десния завой точно преди кръстовището е продължил направо, вместо да следва пътя. Така тежкото возило, ускорено допълнително по стръмния беленски баир, е навлязло в гората, отсякло няколко дървета и се е преобърнало. Мястото не се осветява от фаровете на преминаващите автомобили, а и след развиделяване явно никой от каращите в този участък шофьори не е обърнал внимание на купчината размазани железа под крайпътния скат. Катастрофиралият камион е забелязан едва около 8.45 часа сутринта от овчар, който изкарвал стадото си на паша.
След подаден сигнал в полицията в Бяла на място са пристигнали екипи на Спешна помощ и униформени. Ахмед е изваден от кабината и е откаран в русенската болница с много счупвания по тялото и кръвоизлив и незабавно е поставен на операционната маса.