Отборите на Левски и Лудогорец записаха първите си победи в новия шампионат. В двубои от трети кръг на първенството Левски се наложи над Локомотив София с 1:0 на "Герена", а Лудогорец у дома надигра Марек с 3:0.

В столичното дерби на стадион "Георги Аспарухов" Левски стигна до трите точки с гол на Роман Прохазка в 51-ата минута. През първото полувреме Левски имаше териториално преимущество и владееше инициативата, но не успя да създаде чисти голови положения. В началото на втората част "сините" отново бяха по-активния отбор на терена и заслужено поведоха в резултата. Роман Прохазка бе оставен непокрит от бранителите на "железничарите" и силният му изстрел не успя да бъде париран от Божидар Митрев. Малко след това (54`) Валери Домовчийски почти от аутлинията успя да центрира топката към Антонио Аниете, но ударът на испанеца с глава не намери очертанията на вратата. Играчите на Локомотив до края реално не застрашиха вратата на Стефано Кунчев и Левски заслужено стигна до първия си пълен успех в А група, макар и да игра без някои основни свои футболисти. Победата можеше да бъде и по-убедителна, но в допълнителното време Мигел Бедоя сам срещу Митрев отблизо стреля слабо и не уцели вратата.

В Разград домакините от Лудогорец поведоха в 13-ата минута благодарение на автогол на капитана на дупничани Милен Лахчев. Това бе и първо попадение в актива на шампионите за новия сезон. В 50-ата минута Върджил Мисиджан се възползва от добро подаване на Жуниор Кишада и от близко разстояние удвои преднината на разградчани. Домакините можеха да покачат на 3:0 в 64-ата минута, но пропуск направи Дани Абало. Класическата победа на "орлите" оформи Кишада в 85-ата минута, възползвайки се от асистенция на резервата Фабио Ешпиньо. Лудогорец и Левски досега имаха по една загуба и едно поражение. След трети кръг те са с по 4 точки, като тимът от Разград е с по-добра голова разлика. Локо Сф и Марек остават с актив от три точки.