Един от най-изтърканите шофьорски номера катастрофира безславно в съда. Пред магистратите Н.Н. разказа, че жена му била много болна и трябвало час по-скоро да отиде при нея, затова седнал в колата си след поглъщането на голямо количество алкохол. Вместо търсеното съчувствие обаче се срещна с методичното прилагане на закона и пое право към затвора заради многобройните си пътни нарушение и предишна присъда зад гърба си.
Последният засечен гаф на Н.Н. е от 28 юни година, когато подкарал колата си във Ветово в 3 часа през нощта след няколко бири в заведение. Полицейска проверка с дрегер отчела 2.11 промила алкохол, а загрелият вътрешно шофьор така и не благоволил да отиде на медицински изследвания, за да се установи количеството алкохол в кръвта му.
Така упоритият пътен нарушител си осигури девет месеца затвор при строг режим, но заради самопризнанията му и изразеното съжаление съдът намали наказанието му на шест месеца. Ветовчанинът ще трябва да се раздели и с шофьорската си книжка за следващите 2 години. Присъдата може да се обжалва.