Съчувствието на управител на фирма за застраховки, че негов познат няма покрив над главата си и нито лев в джоба, стана причина дружеството да олекне с дневния оборот.
Мениджърът наредил на своя подчинена да обучи стария му познат Д.Д. с надеждата да влезе в час със сключването на застраховки и да може почтено да си изкарва прехраната. Дал му мобилен телефон и дрехи и дори го оставил да спи в офиса, тъй като нямал собствен дом.
През първите дни служителите гледали подозрително на мъжа и затова криели на тайни места парите от оборота. Той обаче спечелил доверието им и накрая пред очите му те прибрали в кутия над 470 лева. Кандидат-брокерът веднага видял лесната плячка и след като всички си тръгнали, взел парите и изчезнал. Персоналът се надявал той да се върне, затова не сигнализирал полицията, но очакванията не се оправдали.
Случайно управителят на брокерския офис засякъл крадеца, който си признал всичко, включително и че профукал парите още същата вечер в две игрални зали. Въпреки това имал желанието да ги върне и да си изчистят сметките. Телефонът пък хвърлил, тъй като клавиатурата му не работела. За стореното в края на 2013 година Д.Д. бе наказан с половин година условно с три години изпитателен срок. Присъдата може да се обжалва.