Камион „Мерцедес“, натоварен с тротоарни плочки, прегази шофьора си и се размаза в Транспортна болница. Пострадалият Георги Куков бе откаран жив в болницата, но минути след това почина в Шокова зала на Спешно приемно отделение.
Инцидентът стана вчера в 10.15 часа по надолнището в началото на ул. „Княжеска“ и само липсата на хора и коли по площада пред здравното заведение предотврати още по-голяма трагедия.
Автомобилът с товароподемност 3.5 тона на общинския отдел „Комунални дейности“ докарал плочки за ремонт на тротоара пред хостел „Русчук“. Шофьорът спрял машината, но докато работниците разтоварват плочките, тя потеглила по стръмния наклон, като първо ожулила паркиран на тротоара „Мерцедес“. 57-годишният мъж хукнал да гони автомобила в опит да го спре, преди да подбере хора и коли по пътя си, и успял да отвори шофьорската врата точно до стъпалата към терасата на хотел „Ана Палас“. За нещастие се спънал в края на паважа, паднал на земята и задните гуми на мерцедеса минали през корема, таза и краката му. След това камионът набрал още по-голяма скорост по наклона и се е забил с трясък в партера на болницата.
„Инцидентът е резултат от човешка грешка, водачът се опитал да я поправи, но не е успял. Тепърва раследващите органи ще докажат дали шофьорът е дръпнал ръчната спирачка при спирането на улица „Княжеска“. От наша страна ще бъдат извършени абсолютно всички действия, свързани с проверка на длъжностните лица за ремонта и ако има виновни, към тях ще бъдат взети най-строги мерки“, каза пред журналисти след трагедията кметът Пламен Стоилов.
Заместникът му Свилен Иванов допълни, че шофьорът е опитен и дори е бил инструктор към фирма за обучение на водачи.