„Дунав 8806“ ще запази ядрото си през новия сезон, а единствената състезателка, която няма да продължи кариерата си с шампионския отбор, е американката Шанте Еванс.
След новината за преподписания от капитанката Зорница Костова договор стана ясно, че в тима ще останат още най-добре представилата се баскетболистка в евроквалификациите на националния отбор Радостина Димитрова, Виолина Кочева, Цветомира Шаренкапова, все важни състезателки при последния шампионски тур в Националната лига.
На път да преподпише контракт е и звездният американски център Кристина Сантяго, която ще играе за трета година с екипа на русенския отбор. В сметките на старши треньора Георги Божков ще е и контузилата се тежко през зимата Жаклин Златанова. Тя вече се възстанови след операцията на коляното и се очаква, че в скоро време ще поднови тренировките.
Вероятно още един сезон с „Дунав 8806“ ще запишат още Деляна Коева, Радина Кордова, Маргарита Илиева.  
С привличането пък на американката Латриша Ловинг, за чието преминаване „Утро“ вече писа, може да се счита, че Божков е почти готов със селекцията за новото първенство.
По програма тимът ще се събере за първа тренировка на 1 септември.