Общинските служители няма да вземат коледни бонуси.  Още миналия месец обаче те са получили парични премии от икономиите във фонд „Работна заплата“ и съгласно специалната наредба за държавните служители.  Стимулирани са и служителите в общинските предприятия, в детските градини и ясли.
Допълнителните възнаграждения са различни и зависят от атестацията на чиновниците, от позицията и отговорностите им, но максималният размер е в рамките на една работна заплата. Това обясни кметът Пламен Стоилов. Той съобщи, че през тази година общинарите вземат за втори път премии. Първият път те са били раздадени с априлските заплати.
Според кмета след увеличението през миналата година  общинските служители вземат добри заплати спрямо стандарта на Русе и догодина размерът им ще се запази, като сега стремежът му е да се вдигнат най-ниските общински заплати. Преди около 2 месеца повишение, макар и неголямо, са получили инкасаторите на паркингите, защото те са били на дъното.
Следващите, които са на дневен ред, са работещите в приюта за бездомни животни, които очакват промяна от 1 януари. С особено ниски заплати там са ловците на улични кучета, сред които има хора с под 300 лева месечно след удръжките. Резервите за по-добро заплащане ще дойдат от преструктурирането на общинското предприятие „Комунални дейности“, каза Стоилов.