Обновеният основно отбор на „Дунав“ победи „Етър“ с 2:0 в първата си домашна контрола. Преди мача ръководството на клуба представи футболистите, които ще се борят за първото място във „В“ група.
„Сините“ доминираха през цялото време, но вкараха головете след почивката. Георги Чакъров откри резултата с хубава солова акция и техничен удар с левия крак, а Андреас Васев покачи на 2:0 след бърза контра с два паса по десния фланг.
Трудно може да се съди от един мач какъв ще е футболът на „новия“ „Дунав“ през идния сезон, но ако денят се познава от сутринта, феновете ще имат поводи за радост. Тимът игра агресивно и комбинативно, през повечето време владееше средата на терена с активна преса, личеше си стремеж за бродиране на бързи атаки с едно докосване на топката. Е, на моменти се усещаше една излишна припряност, неточните подавания не бяха малко, но отбор на 3 седмици има право на грешки в растежа.
Цветомир Цанков няма как да получи оценка, защото пред неговата врата така и не се създаде някаква опасна ситуация. Виж, дубльорът му през второто полувреме Радосвет Христов спаси с акробатична намеса опасен удар от няколко метра. Старши треньорът Веселин Великов даде минутки и на третия вратар - едва 16-годишният Кристиян Дончев е син на бившия страж на „Дунав“, „Корабостроител“ и „Раковски“ Красимир Дончев-Пищата.
Десният бек Парнаров не блесна с кой знае какво, но показа много старание. Централната двойка защитници Михаил Милчев-Мартин Димов се оформя като надеждна крепост. Двамата тепърва ще изглаждат партньорството си, но направи впечатление, че се подсигуряват навреме. Милчев изглежда пораснал поне с една класа като физика в сравнение с предишния тъжен сезон, а отлично играещият с глава Димов не пропусна да се включи в атака при няколко статични положения.
Левият бек Атанас Атанасов не даде шанс на човека срещу себе си, а веднъж завърши с далечен удар солов рейд по фланга.
Капитанът Деян Димов изглежда като възкръснал след ужасните мачове през пролетта. Той единствен остана на терена през целия двубой, навъртя сериозен километраж, отправи красив далечен удар, опита се да сведе до минимум брака в подаванията си. Дано да продължи по същия начин, пък и с 28-те си години навлиза в златна футболна възраст.
Ивайло Раденцов винаги е бил играч! Спиране на топката, пас, удар! Вярно, на моменти му липсва малко скорост, но пък е човек с полезни ходове в средата на терена. Той получи контузия, но „Утро“ разбра, че травмата ще отшуми до няколко дни.
Християн Кожухаров и Георги Чакъров останаха леко загадъчни. Стараха се, тичаха, бориха се. Чакъров вкара чудесен гол.
Централният нападател Мирослав Будинов изглежда малко тежичко, но пък е типичен таран такъв, какъвто има в много малко български отбори. Пропусна през първото полувреме най-чистото положение за гол, след като топката му бе сервирана почти по конец с прецизен пас отдясно. Игра някак поразпиляно. Явно тази голова суша за нападател с реноме на стрелец го изнервя допълнително. Той обаче е човек, който може да пази топката с гръб към вратата и така да отваря пространства за другите нападатели. Иска ли обаче да е титуляр, ще трябва да оправи мерника си.
Най-приятната изненада бе продукцията на дясното халф-крило Андреас Васев. Синът на бившия футболист и доскорошен треньор на „Миньор“ /Пк/ Юри Васев буквално развинти левия бек на „Етър“, проби със скорост на няколко топки, поднесе удобни топки в наказателното поле на „виолетовите“. Андреас е играч, който умее да „разхожда“ с финтове защитниците на съперника и по този начин ги принуждава да оставят свободни зони. Ако продължи да се представя по този начин и да се развива, ще е основен играч в атаката на „Дунав“.
Веселин Великов прати в игра и почти всичките си резерви. Феновете останаха впечатлени от ентусиазма на Йордан Димитров и Валентин Валентинов, които са задължени да бъдат конкуренция на титулярните нападатели.
Един от хубавите моменти бе смелият ход с оформяне на нова двойка централни защитници. 19-годишният Александър Къснеделчев и едва 16-годишният Любомир Булгурджиев влязоха храбро в мача и макар че действаха на моменти доста хаотично, дадоха сериозна заявка за бъдещето. Ако Любчо прибави с годините повече физическа сила, опит и тактическа зрелост, ще стане голям играч.
Факт! В този „Дунав“ има надежда! Ако се работи здраво и без излишни форсажи, Русе би трябвало да се радва до две години на сериозен отбор.