Лудогорец загуби с 0:1 от "Левски" в мач от 21 кръг на "А" група. Въпреки всички очаквания за домакински успех заради разликата в представянето на двата тима от началото на сезона и в класирането "сините" изненадващо стигнаха до победата. Още по-любопитното бе, че "Левски" създаде 5-6 чисти положения, тотално надигра Лудогорец и можеше да си тръгне с още по-внушителен успех. В същото време Лудогорец, който явно е с класи над останалите отбори в България, днес игра далеч под възможностите си.

За никого не е тайна, че Кирил Домусчиев и Тодор Батков въпреки размяната на обидни реплики във времето, са в прекалено близки отношения. Двамата имат обща фирма, която държи телевизионните права. След победата на "Левски" първенството се завърза изключително много. Лудогорец е само с една точка на върха пред Литекс и интригата е на лице. Така ще бъде вероятно до края, както се случва в последните сезони. Победа на Лудогорец днес би обезмислила до голяма степен преследването на върха, от което никой няма полза.

Единственото попадение днес реализира Ларсен Туре още в 3-ата минута. И двата отбора завършиха в намален състав. В 75-ата минута след втори жълт и съответно червен картон Станислав Ангелов напусна. В добавеното време същото се случи и на Жуниор Кайсара от Лудогорец. Съдията Георги Йорданов даде над десет жълти картона.

Стойчо Стоев заложи на традиционния състав, който изнася голяма част от мачовете до момента. В защита започнаха Кайсара, Барт, Моци и Йордан Минев. В средата на терена си партнираха Светослав Дяков и Христо Златински, по крилата Михаил Александров и Върджил Мисиджан, а напред Козмин Моци и Марселиньо.

Антони Здравков направи няколко промени от състава, който победи Любимец с 3:0. В защита се върнаха Станислав Ангелов и Даниел Димов, а по двата фланга започнаха Мулдер и Нуно Пинто. В средата на терена играха Владимир Гаджев и Орлин Старокин, по крилата Ларсен Туре и Гари Родригес. Изненадата бе включването в титулярния състав на юношата Борислав Цонев, който действаше зад Димитър Макриев.

5_2.jpg

Още в 3-ата минута "Левски" откри резултата. След центриране на Гаджев отляво в наказателното поле топката стигна до Ларсен Туре след кратко разбъркване, който я прати във вратата. Гостите се държаха равностойно до 15-ата минута, но след гола изведнъж спряха да създават голови положения. Домакините взеха инициативата и още в 8-ата минута Пламен Илиев спаси опасно центриране на Туре отдясно. В 15-ата минута вратарят на "сините" изпревари Безяк при нова опасна атака. Именно Пламен Илиев бе един от най-добрите футболисти на столичани в днешния мач. В 33-ата минута вратарят спаси нов удар, този път на Марселиньо, който остана сам срещу него в наказателното поле. В редките случаи, в които "Левски" организираше атаки, се видяха слабости в защитата на Лудогорец. В 41-ата минута Гари Родригес намери Туре, който от няколко метра стреля над вратата. Под нивото си за разградчани днес игра цялата отбрана, както и звездата Върджил Мисиджан. Михаил Александров също не бе на обичайното си високо ниво от последните срещи. В 43-ата минута Макриев пропусна още едно положение за "Левски". Останал сам срещу Владислав Стоянов, пусна топката по земя, но вратарят я улови.

В 47-ата минута Борислав Цонев изпусна чисто положение. Юнашата получи топка около точката за изпълнение на дузпа, но я прати над вратата. Малко след това Цонев напусна, а на негово място влезе Антонио Вутов. В 63-ата минута за пореден път лъсна слабата игра в защита на домакините. След дълга топка Гари Родригес надбяга Шоко, остана сам срещу Владислав Стоянов, но не успя да го преодолее. Именно към бързия и много подвижен Гари Родригес отново бяха насочени повечето атаки на "сините". Димитър Макриев сякаш се изолира през втората част и не получи удобни възможности. Стойчо Стоев отвърна със смяна на игралия колебливо Михаил Александров, който отстъпи мястото си на Жуниор Кишада. В 81-ата минута Пламен Илиев спаси удар с глава на Кишада, а в последните минути Ешпиньо уцели гредата отново след удар с глава.