Ръководството на ФК „Дунав“ представи вчера футболистите, с които ще се щурмува „Б“ група. Всички играчи излязоха на терена за поздрав с публиката преди контролата с „Етър“, завършила след редакционното приключване на броя.
Да видят отбора дойдоха стотина от най-верните привърженици. За отбелязване е, че сред публиката беше  и президентът на баскетболните шампионки „Дунав 8806“ Красимир Трифонов, чиято първа любов е футболът, макар че се е откъснал от този спорт след прекратяване на тренировките.
Новите хора в селекцията на практически тотално подменения в сравнение с миналия шампионат русенски отбор са Цанков, Парнаров, Мартин Димов, Атанасов, Кожухаров, Васев, Чакъров, Будинов, Колев, Читаков. В разширения състав са и няколко юноши от школата на клуба - Дончев, Къснеделчев, Мартин Иванов, Любослав Булгурджиев, Станчев, Василев, Маринов.
„Дунав“ влезе в мача в титулярен състав Цанков, Парнаров, М. Димов, Милчев, Атанасов, Кожухаров, Васев, Д.Димов (капитан), Раденцов, Чакъров, Будинов.
Преди този двубой „сините“ изиграха няколко контроли. Като начало завършиха 1:1 с младежите на „Лудогорец“, загубиха с 0:1 срещу „Добруджа“ в Добрич, записаха нулеви ремита срещу ФК „Бургас“ в Шумен и срещу „Локомотив“ в Горна Оряховица.
„Дунав“ надигра всичките си съперници, но нападението не успя да реализира създадените голови положения, а най-важното в тази игра са головете.
Добрата новина за старши треньора Веселин Великов е в завръщането на младия Йордан Димитров, който може да е конкуренция и партньор на тарана Мирослав Будинов. В редиците на дунавци вече е и добре познатият на публиката офанзивен халф Валентин Валентинов, който може да играе с успех и по крилата.
Резултатите от контролите обаче не трябва да се драматизират, защото учебните мачове са едно, а официалните - друго. Ако се съди по проверките, отборът на „Калиакра“, сочен за основен съперник на „Дунав“ в борбата за първото място във „В“ група и завръщане в професионалния футбол, би трябвало да изглежда трагично покрай поредицата от тежки загуби.
Жребият за първенството ще се тегли на 5 август, а първият кръг ще се завърти на 17 август. Тогава със сигурност ще се знае повече какво може новият „Дунав“.