Екшън-звездата Джейсън Стейтъм изпълнява ролята на бившия агент от Отдела за борба с наркотиците /DEA/ Фил Брокър, който с надеждата да остави миналото зад гърба си се мести с малката си дъщеря в малък и тих град в провинцията. Прекрасен пейзаж, конна езда, пълноводна река, чист въздух и много зеленина. Но градът изглежда тих само на пръв поглед... И Брокър съвсем скоро разбира, че мечтата му да се уедини с малкото си семейство в уютна къща и да се отдаде на щастливия семеен живот, е мираж. На главата му се стоварва истински кошмар, предвождан от тежкото му минало. Малкото градче е залято с престъпност, в него вилнее бандата на влиятелния и суров главатар Гейтър /Джеймс Франко/ по прякор Алигатора, който освен всичко се занимава и с наркотрафик.
Завръзката е когато дъщерята на Брокър отвръща на удара на най-големия побойник в училище. Той обаче се оказва племенник на страшилището Гейтър, а сестра му приема много лично случилото се със сина й. Така започва истинска вендета срещу семейството на агента, в която се включва и банда агресивни рокери.
За да спаси дъщеря си от отмъстителните наркотрафиканти, Брокър е принуден отново да разчита на уменията си за справяне с престъпния контингент, които преди години са го превърнали в един от най-добрите и ефективни агенти на DEA. Но справянето с престъпния контингент се оказва много сложна задача. Престъпниците са много, а Фил е сам, но не бяга и не се отказва, а се изправя срещу враговете си.
Сценарист на криминалния екшън-трилър е Силвестър Сталоун, а режисурата е поверена на Гари Фледър /”Нито дума”, “Целуни момичетата”/. В женските роли са Уинона Райдър, Кейт Босуърт, Рейчъл Льофевр /”Здрач”/. Любопитен факт е, че на българи са поверени анимацията и визуалните ефекти във филма.