„Дунав 8806“ може да остане без един от ключовите си съперници в новото първенство на Националната лига. Тази перспектива зрее покрай новината, че БК „Левски“ освобождава всички треньори в школата и клубни служители. В съобщението се казва още, че школата ще продължи да функционира, макар да не става ясно как ще се случи това след практическото уволнение на наставниците в нея.
Причината за чистката е „неясното финансово състояние“ на клуба. Проблемите на отборите с марка „Левски“ започнаха с кризата на Корпоративна търговска банка, която е свързана с основния спонсор на клуба „Велдер Груп“.
За мъжкия и женския отбор не се споменава нито дума, но явно и те са „на течение“. А само преди два месеца левскарите крояха грандиозна селекция с привличането на бившата състезателка на „Дунав 8806“ Ейдриен Джонсън.
„Утро“ се свърза с доскорошния старши треньор на „Нефтохимик“ Петко Маринов с молба да коментира тази новина на базата на дългогодишния си опит.
„Мога само да гадая като вас. Разговарях с Константин Папазов преди време, а той, верен на своя оптимизъм, ми каза, че се надява всичко да се нареди както трябва. Дано да е така! Никой не бива да се радва, когато един съперников клуб страда. Българският женски баскетбол има нужда от силен „Дунав 8806“, „Нефтохимик“, „Левски“, „Монтана“, „Берое“, „Хасково“, каза Маринов.
Той разкри, че днес ще се срещне в Сарафово със старши треньора на „Дунав 8806“ Георги Божков.
Както е известно, Маринов е консултант на националния селекционер Божков.