Най-младият зам.-кмет на Русе Страхил Карапчански закръгли 30 години. Екипът на кмета Пламен Стоилов истински изненада рожденика с необичаен подарък. Още сутринта той беше посрещнат с химна на ЕС „Ода на радостта“, изпълнен на цигулка от възпитаника на Музикалното училище Съби Йорданов, който сега е студент в германския град Саарбрюкен.
С това обаче сюрпризите не свършиха - на рожденика пя народната певица Христина Георгиева, подариха му творба Йоаний и снимка на Мелина Меркури, която е автор на инициативата Европейска столица на културата.
Зам.-кметът по европейската интеграция сподели, че най-хубавите пожелания, които е получил, са свързани с успешното класиране на Русе за Европейска столица на културата. Ретро телефон и красива писалка са част от символичните дарове за него с идеята те да му послужат да предаде добрата новина и да подпише лелеяното споразумение. Към всичко това е прибавена икона на Свети Георги, покровителят на Русе, за да му помага в стремежа градът да печели престиж и да се развива.