Веригата хипермаркети за детски и бебешки стоки „Хиполенд“, която има магазин в „Мол Русе“, въведе модерната възможност на MasterCard за безконтактни плащания, която предлага бърз, сигурен и лесен начин за плащане.
Безконтактната технология на MasterCard позволява на клиентите да плащат за покупки до 25 лева само с приближаване на картата си до специален четец за безконтактни плащания на ПОС терминала, без да въвеждат ПИН код или да подписват касова бележка. За покупки над тази сума процесът на плащане е същият, но картодържателите трябва да въведат своя ПИН код за по-голяма сигурност.
Освен че е бърза и удобна, безконтактната технология на MasterCard предлага многопластова защита, която предпазва срещу неоторизирана употреба на картата, а трансакциите се обработват от същата сигурна мрежа, която се използва за традиционните карти. По време на плащането безконтактната карта е постоянно в ръцете на картодържателя и това му осигурява по-голям контрол, докато плаща.
„Потребителите в Европа обичат плащанията само с едно приближаване на картата заради тяхната бързина и удобство и българските граждани не са изключение. Доказателство за това е фактът, че още една водеща търговска верига в страната - „Хиполенд“, се присъедини към нашето безконтактно семейство. Сега нейните клиенти ще пазаруват по-бързо за своите деца, докато имат възможност да използват безопасно безконтактните си карти и в над 2 милиона обекта в 63 държави по света“, каза Артур Туремка, генерален мениджър на MasterCard за Балканите.
Заедно с MasterCard „Хиполенд“ е подготвила и изненади за купувачите, които предпочетат да платят за своите покупки с безконтактните карти MasterCard® и Maestro®, познати като PayPass, до 28 август, като ще награди с подарък клиентите, заплатили покупки за суми над 5 лева - плажен надуваем дюшек за лятната почивка или вълнуваща играчка Magno Man.