Орлин Горанов и Кристина Димитрова бяха гвоздеят на вчерашния празничен концерт за 50-ата годишнина от създаването на „Дунавски драгажен флот“ АД-Русе.
Един от най-любимите български дуети пя както винаги всеотдайно и романтично, а изпълненията на двамата чудесно допълващи се певци бяха бурно аплодирани от препълнената зала на Доходното здание.
Русе е един от най-старите и хубави градове в страната и Европа и винаги с радост идваме тук. За мен и Кристина е чест да пеем на тържеството на Драгажния флот. Много често съм идвал на концерти и на спектакли на русенската опера, имам много приятели тук и за мен е голямо щастие да съм отново в този град, каза пред „Утро“ Орлин Горанов.
Аз също съм възхитена от Русе и особено от центъра, който много прилича на този във Виена. И както каза Орлин, за нас е голямо удоволствие, че сме поканени да участваме в концерта на Драгажния флот, допълни Кристина Димитрова.
Русенският танцов ансамбъл „Настроение“ внесе допълнителен нюанс в празничната програма с виенски танц и латино-американски танци.
С много жар се представи и фолклорният ансамбъл към Русенския университет. Младите танцьори разиграха сърцата на публиката с вихрени хора и ръченици, а кулминацията настъпи с прочутия добруджански мъжки ръченик.
По време на тържеството в залата бе прожектиран филм за цялото развитие на Драгажния флот във всичките му поделения  Видин, Лом, Козлодуй, Свищов, Русе и Силистра.
Поздравителни адреси имаше от областните управители на Русе Венцислав Калчев и на Велико Търново Георги Рачев, от кмета на Русе  Пламен Стоилов и от председателя на Общинския съвет Васил Пенчев.