Всички приходи от Коледния концерт, който децата от ОУ „Любен Каравелов“ ще направят в зала „Филхармония“ на 16 декември, ще бъдат дарени за лечението на 9-годишния Дамян Георгиев. Това е решението на Училищното настоятелство, което иначе бе планувало с парите от продажбата на билети да модернизира базата в училището. Детският живот е по-важен от всичко, затова и с ремонтите може да се изчака, каза председателят на настоятелството Калин Калинов.
Децата и учителите призовават всички училища да направят същото и да посветят концертите си на спасяването на малкия Дамян.
Регионална библиотека „Любен Каравелов“ организира коледен базар в подкрепа на Дамян, съобщи в ефира на Дарик радио директорката на библиотеката Теодора Евтимова. Набраните средства ще подпомогнат семейството на детето в борбата му с тежко заболяване. Базарът ще се проведе след 10 декември, а дотогава всеки може да дари в библиотеката книга или друга вещ за благотворителната инициатива.
В момента третокласникът Дамян е на прегледи в Турция. Предстои назначаване на лечение. В началото на ноември момченцето претърпя сложна операция за премахване на мозъчен тумор.
Желаещите да помогнат могат да го направят и на следната сметка:
Искра Георгиева - BG 47 BUIN 700 710 051 93 413
АЛИАНЦ БАНК БЪЛГАРИЯ.