Студентите от Русенския университет Георги Георгиев, Васил Козов и Владислав Иванов бяха отличени вчера с наградата на Общината „Студент на годината“, която по традиция се връчва в навечерието на 8 декември.
Момчетата ще получат приятни стипендии в размер на една минимална работна заплата всеки месец до следващата година, обяви ректорът на РУ проф.Христо Белоев и подчерта, че изборът кои да са наградените тази година е бил изключително труден поради силни кандидати и голяма конкуренция.
Освен паричния стимул тримата отличници получиха и грамоти от кмета Пламен Стоилов, който също ги поздрави с постигнатия успех.
Георги Георгиев е второкурсник в специалност „Международни икономически отношения“, като самият той с гордост подчерта, че е възпитаник на Английската гимназия в Русе. Васил Козов е третокурсник по „Компютърни системи и технологии“ и е постъпил в университета от чиновете в СОУ за европейски езици. Бъдещият юрист Владислав Иванов е един от випускниците на Математическата гимназия и голямото му желание е да остане в Русе и да прилага правото в родния си град.