Служител на общинското звено за опазване на обществения ред КООРС е заловен с фалшифицирани регистрационни табели след кражба на нафта на бензиностанция ОМВ на бул.“Мидия Енос“.
По официална информация на полицията Н.И., на 29 г., е задържан, след като е установено, че на мястото на предната табела е бил закрепен разградски регистрационен номер, а на задната с помощта на черно тиксо буквата Р е била преправена на В. Така задната табела станала варненска.
Мъжът се казва Николай Сомов и работи в КООРС. Преди 20 дни ни задигна нафта за 157 лева, каза вчера пред „Утро“ управителят на бензиностанцията Свилен Драганов.     
По думите му на 13 ноември в 19 часа Сомов спрял пред колонка на ОМВ и казал на служителя, че сам ще си налее гориво. После напълнил 60 литра нафта в резервоара на автомобила си „Сеат“ и в две туби за 157 лева. Момчето от бензиностанцията е било до него, но Сомов му казал, че ще премести колата да не пречи на други клиенти и изчезнал с мръсна газ, посочи Драганов.
Всичко приключило само за три минути. По думите на управителя на ОМВ още същата вечер записите на видеокамерите показали, че предният номер е варненски и последвал сигнал в полицията. След разследване оттам отговорили, че кола с такъв номер няма.
Тези пари висяха на бензиностанцията и аз ги удържах от служителя си, каза Драганов.
В четвъртък в 14.27 часа шофьорът беглец дошъл на същата бензиностанция, като явно не очаквал, че служителят, от който избягал, ще бъде пак на смяна. Още щом го видял, младежът уведомил управителя, а той се обадил в полицията. В това време Сомов приложил същата хватка - със самостоятелно зареждане на колата и тубите, но при новия опит да се измъкне, управителят застанал пред него и го помолил да изчака извън колата. В това време дошъл полицейски патрул от Първо РПУ и забелязал фалшификация в табелите, които пак били преправени с черно тиксо и пак сочели къв Варна. Така Николай Сомов е отведен в Първо РПУ на разпит, където прекарал цялата нощ до вчерашния си имен ден.
Това момче краде нафта от бензиностанция за трети път, посочи Свилен Драганов. От снимките на камерата Сомов бил разпознат като крадеца на гориво от ОМВ в кв.“Дружба 3“ преди две години. Тогава обаче той е бил заловен от служителите преди да отпраши. Случаят е бил потулен, тъй като Сомов помолил да не се разчува. В замяна чистил бензиностанцията в продължение на дни и така се отблагодарил на служителите за запазената тайна.
„Шокиран съм от тази информация и с кмета Пламен Стоилов не можем да проумеем как е възможно наш служител, който се грижи за реда в града, да прави такива кражби и така да петни името на КООРС“, каза вчера за „Утро“ началникът на общинското звено Светлозар Ненов.
След направена справка стана ясно, че 29-годишният Николай Сомов е на работа в КООРС от 30 август 2011 година. За тези две години той няма нито едно провинение и винаги се е показвал като дисциплиниран и съвестен служител. Ненов обаче посочи, че бащата на Сомов е тежко болен и всеки месец синът го е карал с колата си на химиотерапия в София. „Смятам, че именно това често пътуване до столицата го е подтикнало да краде нафта за колата си, той като заплатите на служителите не са големи. Това обаче не го оправдава за постъпката му и той ще бъде уволнен за уронване на престижа на общинската служба“, каза още Светлозар Ненов.