Мъж на средна възраст най-спокойно се облекчил от малката си нужда по стената на Съдебната палата вляво от входа в петък в 12.05 часа. Възмутени минувачи му направили забележка, но Л.Х. не обърнал внимание на никого и седнал на една от близките пейки. Тогава била извикана полиция и пристигналият патрул съставил на безсрамника акт за дребно хулиганство, който не се трогнал и от това.
Оказало се, че Л.Х. има богат опит с правосъдието, стигнал е само до 8 клас, не работи и вече е съден за кражби. Следобед същия ден състав на Районния съд го наказал със 100 глоба за нарушаване на обществения ред и спокойствието на гражданите. Решението подлежи на обжалване пред Окръжния съд, но Л.Х. не се възползвал от това си право и от вчера глобата е в сила. Вероятно хулиганът е разчитал, че ще бъде вкаран в ареста, където ще го хранят по три пъти на ден и така не той да даде нещо на обществото, а обществото да се грижи за него в продължение на петнайсетина дни, предположиха неофициално от Съдебната палата.
Това е вторият русенец, който за три дни е заловен да уринира до Съдебната палата. Първият заловен бе клиент на дискотека, който изпил 3-4 бири и не можал да се сдържи. Той бе заловен на 22 юли в 1.15 часа и също бе наказан със 100 лева глоба.