„Дунав 2010“ прегази като гост „Провадия“ с 4:1 и на практика остана единственият отбор, който може да оспори претенциите на „Добруджа“ за първото място в Североизточната „В“ група. Добричлии пък надделяха щастливо срещу домакините си от „Суворово“ с 2:0, като резултатът на полувремето в този мач бе 0:0.
Дунавци разбиха провадийската кариера с гол на Кяшиф Фахрединов-Гути, който прониза мрежата с удар от воле след асистенция на Валентин Валентинов. Нашите приключиха полувремето с аванс от два гола, след като Росен Каптиев вкара дежурното си попадение.
До 3:0 се стигна след изстрел на Павлин Тодоров от дузпа. Тя бе отсъдена за нарушение срещу Каптиев. Понеже Росен пропусна последните два наказателни удара в предишните кръгове, джентълменски преотстъпи топката на Павлин. При 3:0 „Провадия“ вкара почетен гол. Топката бе завъртяна от фаул, силният вятър я понесе и тя изненадващо капна зад гърба на Пламен Сашев. След като отвори мача с гол, Гути го затвори по същия начин. Този път той се разписа с глава, което означава, че по традиция днес пак ще черпи в съблекалнята.
Много хубаво и компактно за „Дунав“ игра средната линия, в която блеснаха Ивайло Иванов и Валентин Веселинов. Опорният халф Даниел Венков бе оставен да почива заради проблемите си с коляното.
„Дунав 2010“: Сашев, Бориславов, Георги Кр.Георгиев, Парашкевов, Джелилов, Веселинов, Валентинов /Савов/, Иванов, Тодоров /Н. Иванов/, Каптиев, Фахрединов /Ковачганев/.