Какво да облека понякога е по-важен въпрос за дамите от къде ще бъда. Това неписано правило важи с пълна сила за по-големите празници, един от които безспорно е посрещането на Нова година. Затова по-суетните планират отдалеч своята визия. През последните години нещото, с което дамите все повече съобразяват външния си вид, е предвещанието на звездите и символиката на настъпващата година. Според източния календар 2014-а ще мине под знака на коня, който носи свобода и грация.
Тюркоаз и морски нюанси и далеч от вечното черно
Цвят и настроение властват при предложенията за новогодишни тоалети. Специалисти съветват дамите да заложат на синьо-зелените нюанси, като особено актуални са тюркоазено, аквамарин и цветове, от които лъха споменът за морските вълни и летните приключения на плажа. За истински цар в богатата цветна палитра много специалисти сочат зеленото във всичките му тонове. Така всеки човек, който държи на себе си и актуалната си визия, може да избере подходящия за себе си нюанс.
Зеленото всъщност е може би най-типичният цвят около коледните и новогодишни празници. Често украсата в дома неизбежно включва играчки и венци в зелени нюанси. Да не забравяме и най-яркия символ на Коледа - красивата зелена елха, която носи усмивки и настроение не само на децата, а и на попорасналите хора. Добър стимул за предпочитане на визия в зелено е и символиката, която според някои поверия носи този цвят. Нюансите, най-често свързани с тревата и гората, привличат финансови постъпления, печалба и късмет. Тоалети от ярко тревисто зелено през цвят зехтин та чак до рокля в атрактивния ментов тон - всички те ще бъдат модерни в новогодишната нощ. Хубаво е дамите да знаят, че зеленото има неприятното свойство да подчертава кръговете под очите. Все още не е късно тези, които страдат от подобен проблем, да вземат спешни, но в никакъв случай тежки мерки и да се отдадат на здравословно хранене, разходки сред природата и чист въздух. Така ще си гарантират свежо излъчване и неустоим външен вид в празничната нощ на 31 декември.
Кафе, шоколад и синя слива са модерната алтернатива
Земните цветове ще властват в модата не само в новогодишната нощ, но и през цялата 2014 година. Освен всички нюанси на зеленото, горещо препоръчвани са и кафявите тонове. Подходящи са и цветовете на водния и земен елемент, тъй като те подкрепят дървото в неговия растеж и благосъстояние. Затова синьото и кафявото са добър избор през следващата година. Празничният тоалет може да бъде и във „вкусни“ цветове. Такива например са синята слива, доближаващите се до нейния нюанс индиго, перуника или лилаво и нежното и меко очарование на кафето, шоколада, пясъчното жълто и кремавото. Съвети има както за подходящите цветове, така и за такива, които трябва категорично да се избягват. Специалистите са убедени, че сред тях са цветовете, символизиращи огъня - червено и оранжево.
Зелени камъни на ръцете, зелени листа в косите
Зеленото е хит и в бижутата и аксесоарите. Зеленият тоалет може да бъде елегантно съчетан със сребърни бижута с изумруди или други зелени камъни. Препоръчително е те да са с естествени кристали и камъни като зелен нефрит, ахат, зелен турмалин и малахит. Подходящи са и тюркоаз, аквамарин, перли, кианит, лунен камък, черен обсидиан, черен турмалин или черен оникс. Освен това специалистите съветват аксесоарите да не са твърде натрапчиви и крещящи, а да се заложи на по-деликатни и изящни украшения. Много стилни и актуални ще са бижутата, които навяват асоциации с коня. Модерни ще са висулките във формата на подкова, както и обеците и пръстените, върху които е изобразена конска глава.
На второ място след господстващото зелено в класацията за актуални аксесоари се нарежда мекото кафяво. На такъв нюанс може да се заложи не само по отношение на бижутата, но и при избора на колан за тоалета или пък шала. Кожата и дървото също са сред материалите, които заради своята натуралност и земен характер ще са актуални през следващите седмици. Добре е аксесоарите да са в черно, но в никакъв случай това да не е основният акцент във визията. Черната визия и многото блясък са в пълен контраст с натуралността, с която се свърза конят.
Зеленото е топ цвят и по отношение на прическите. Е, не чак дотам, че косите да се боядисват в зелено, но поне в тях да се забелязва присъствието му. Например особено подходящо е закичването на косата със свежи зелени листа и пера, които могат да се превърнат в идеален завършек на прическата. Хит при модата в косата /а и няма как иначе да е в годината на коня/ се очертава да бъде популярната конска опашка. Свободно веещите се кичури без излишни стягания и помпозни прически също ще допринасят за актуалната визия.
Динамична и финансова подплатена година
Конят е игриво и пъргаво животно, което не обича да се застоява. Затова според източната мъдрост предстоящата 2014 година ще бъде изпълнена със събития. За трудолюбивите и отговорни хора, които работят пъргаво като коня, годината обещава да е не само динамична, но и печеливша. Но е добре да се знае, че галопът на изящното животно ще се усети при всички. Затова тълкувателите на зодиакалната орис съветват хората да не се изненадват от възходи и падения през 2014 година.