150 милиона тона инертни материали са добити от „Дунавски драгажен флот“ АД-Русе за петдесетте години, откакто е създадена фирмата, съобщи на пресконференция вчера председателят на борда на директорите и изпълнителен директор на дружеството Валери Иванов.
На 1 март 1963 ДДФ започва да функционира като държавно предприятие с разпореждане на Министерски съвет. През следващите години предприятието се развива и работи самостоятелно през различни преустройства и пререгистрации до настоящия момент като „Дунавски драгажен флот“ АД, уточни Иванов.
В момента дружеството разполага с 4 кораба, 2 дълбачки и 12 баржи. С тях тази година, когато по реката имаше редица неблагоприятни за работата ни обстоятелства, са добити над 100 000 тона инертни материали. Те са използвани главно за строежи, както е логото на фирмата „От нас започва всеки строеж“, обясни Иванов.
Днес в Доходното здание ще се проведе голям празничен концерт в чест на юбилея на фирмата с участието на Орлин Горанов и Кристина Димитрова, танцов ансамбъл „Настроение“ и фолклорния ансамбъл на РУ.