Снежанка изненада първите посетители на традиционния благотворителен базар на Сдружение „Еквилибриум“ и Клуб „Отворено общество“, който беше открит вчера в офиса на сдружението на ул. „Добруджа“ 5. Чаровната помощница на Дядо Коледа пожела успех на инициативата и внесе празнично настроение.
Ръчно изработени коледни подаръци и картички, сладки и солени изкушения и куп други изненади предлага базарът. Със свои произведения в него участват децата от Комплекса за социални услуги, приемни родители, доброволци от гимназията по облекло. В благородната кауза са се включили и художниците Огнян Балканджиев и Ирина Станева със свои картини, етнографите от музея с мънистени прелести, надомните работници с плетива и сувенири. Само срещу 1 лев посетителите имат шанс да спечелят награда от „Забавното казино“ - талон за разкрасяване, сладкиш или рекламни предмети, или да се включат в забавната игра „В боклука намери сполука!“.
Базарът ще бъде отворен до събота включително, а събраните средства са предназначени за подобряване на живота на децата в Розовата къща и на семейства в риск.