Нищо лично нямам срещу кандидатите за омбудсман на  Русе, но съм против тази институция и за сесията подготвям правни аргументи, заяви вчера председателят на комисията по комунални дейности Мирослав Славчев. По думите му нямало смисъл от обществен посредник.
За разлика от него Искрен Веселинов смята, че омбудсманът е смислена институция, но и той е скептичен за избора му, тъй като за това са необходими 2/3 от гласовете на съветниците - праг, който трудно би се достигнал. Веселинов допусна, че твърде е възможно да се обяви нов конкурс.
Председателят на Общинския съвет Васил Пенчев пък коментира, че в резултат на протестите съветниците са се хванали на въдицата, но сега за излъчените кандидати няма широка обществена подкрепа.
Д-р Ервин Чакърян предупреди обаче колегата си Мирослав Славчев, че когато излага аргументи против институцията омбудсман, трябва изрично да стане ясно, че това не е отношение към никого от кандидатите, защото те са публични хора и е важно да бъде запазено достойнството им.