Гъст дим от запалени смазочни материали се изви вчера в цех в Сливо поле. Вместо да гледат безпомощно отстрани, няколко мъже влязоха в сградата и изведоха намиращите се вътре двама обгазени работници, които навън бяха поети от екип на БЧК за оказване на първа помощ. В това време дойде противопожарен автомобил и овладя пламъците. За радост цялото премеждие не беше действително, а част от демонстративното практическо занятие на доброволческия отряд към община Сливо поле послучай вчерашния Международен ден на доброволците.
Нашият отряд се състои от 15 мъже, които работят в кметството и в частни фирми. Всички се включват активно при критична ситуация във всяка точка на общината наравно с професионалните спасители, каза за „Утро“ кметът на общината Георги Големански.
Отрядът разполага с три трактора с гребла за чистене на сняг, противопожарен автомобил „ЗИЛ“, верижна машина и високопроходим камион „Урал“. Благодарение на тази техника, купена със средства на общината, през зимата доброволците спасяват закъсали автомобили в преспи, помагат на бедстващите в тях пътници и се включват в гасенето на големи пожари, посочи Големански.
Направихме това занятие в Сливо поле, защото тук единствено от всички общини в региона има действащ доброволен отряд, каза началникът на Областно управление „Пожарна безопасност и защита на населението“ комисар Димитър Павлов и благодари на всички участници в демонстрацията.