Видимо пиян мъж подгонил с нож деца, които играели пред кметството в Бъзън в неделя около 16.30 часа. Докато се олюлявал след дечурлигата, въоръженият ръсил закани и обидни думи по адрес на кметицата на селото.
Незабавно бил подаден сигнал на тел.112, след което полицейски патрул на Второ РПУ отишъл в Бъзън и заловил хулигана преди да направя някоя беля. При задържането обаче мъжът отказал да представи личната си карта и започнал да блъска и да дърпа двамата полицаи. В крайна сметка бил вкаран в патрулката, където продължил да буйства и не мирясал през целия път до полицейското управление.
След укротяването му се разбрало, че това е 48-годишният В.Н. от Ветово, който по време на стабилна почерпка в къща до площада на центъра в Бъзън се подразнил от виковете на децата и затова ги подгонил с нож, който взел от масата на домакините. Пробата му за алкохол показала 2.67 промила. Ветовчанинът е задържан за 24 часа с полицейско нареждане. Срещу него е образувано полицейско производство за хулиганство в пияно състояние.