На улица „Клисура“ 53 в квартал „Дружба“ 2 живее самотен мъж, без ток и вода, с две думи - в мизерия. Но предизвиква у съседите си не съчувствие, а силно раздразнение заради котките, които отглежда, и носещите се от тях тежки миризми и рояци бълхи.
Вече не се издържа, ще подадем и официална жалба в Общината, заявява Петър Досев.
На посочения адрес живее 70-годишният Михаил. По-точно е да се каже, че съществува - къщата е кирпичена, без нормални прозорци, дворът занемарен, а в него се разхождат две котки, чиито малки са в стаята.
Няма от какво да се притеснявам, нито съм убил, нито съм откраднал, но признавам, обичам животните, нарежда Михаил и се възмущава от хорската злоба, довела до отравянето на една от котките му.
Споделя, че няма как да поддържа добра хигиена, защото от години живее без ток и вода, след като негови роднини закрили партидите. Бащината му къща, която обитава, всъщност не била негова, а на внука на сестра му. В момента оцелявал със 120 лева пенсия, помощи за отопление, а вода си носел от добри хора, които живеят на същата улица.
Семейство Досеви, родителите на човека, който сигнализира за проблема, обаче разказват, че заради животните на Михаил ги полазили бълхи. Сега жената пръска редовно стълбите си с препарат, за да предпази дома си.
Многократно съм молила съседа Михаил да обезпаразити котките, но той не иска да чуе, казва жената.
Собственикът на котките пък вини изтормозеното семейство, че му отровило едно от животните. Хората обаче отричат и обясняват, че по това време те са били в София.
В края на краищата 70-годишният Михаил обещава да обезпаразити лобимите си котки, а семейство Досеви се надяват, че това няма да са само думи, казани пред журналисти.