Красиви градинки оформят пространството между вх. А и вх. Б на блок „Потсдам 2“. Сред тях на пътеките към гаражите обаче вятърът подмята торбички с отпадъци. Две видя и екипът на „Утро“ след сигнал на живеещите в първия вход. В едната очевидно имаше отпадъци от домати, в другата - хартии, опаковки от козметични продукти, лекарство, непотребна нокторезачка и други дреболии. Хората разказват, че това е постоянна практика и винят за това жена от съседния вход. Преди около 3 месеца отгоре била изхвърлена торба с употребявани от възрастен човек памперси и бутилка олио. Млада жена разказва, че веднъж отгоре полетяла голяма летва, а само допреди 1-2 минути детето й играело там. Съседката обаче се оправдала, че предметът просто е паднал, а не е хвърлен нарочно.
Изключително гнусна работа, възмущават се хората, които не знаят към кого да се обърнат, за да бъде решен проблемът. Казват, че звънели в Общината, но оттам им заявили, че няма какво да направят.
„Утро“ нарочно не пише името на нарочената, тъй като така и не успя да се свърже с нея. Сестра й отказа да ни предостави нейн телефон, но отрече обвиненията, които били „пълни глупости“ и не отговаряли на истината.
Може съседите и да грешат в идентифициране на виновника, но фактът е налице и той е много тъжен и издава липса на всякаква култура и възпитание. Много е жалко, че едни хора се грижат средата, в която живеят, да е приятна, а други, без да се замислят, замърсяват и не оценяват хубавото.
Зам.-кметът по комуналните дейности Свилен Иванов обяснява, че Общината сама няма как да направи нещо, тъй като не е възможно служители на КООРС да дебнат кой откъде ще хвърли нещо. Затова съветва хората да подадат официален сигнал. Уточнява обаче, че за да може общинските охранители да съставят акт на нарушителя, трябва да има свидетели. Иванов предполага, че снимка на грозното деяние би била от полза за идентификацията.