Голямата награда от тазгодишното Международно биенале на миниатюрата бе присъдена на младия благоевградски художник Александър Тодоров. Завчера вечерта скулпторът Мая Кубратова обяви от името на журито отличените в четвъртото издание на конкурса за малките форми в изящното изкуство. Сред наградените са и четирима русенски автори. Наградата на Съюза на българските художници получава Василка Монева за картината „Прозорец“, призът за скулптура отиде при Георги Пасев за неговата работа „Гларусът е пойна птичка“, за живопис бе отличено представянето на Даниела Максимова, а за рисунка - Пламен Монев.
Наградите за графика и фотография отиват при Веселин Дамянов от Сливен и Димитрина Андреева от Бургас, а софиянката Лаура Димитрова печели адмирациите на русенската Художествена галерия.
Селектираните работи са подредени в изложба в РХГ, като публиката гласува кой от участниците да получи приза на зрителите. Това се оказа отново русенецът Георги Пасев.
71 автори са представили 148 творби за тазгодишното издание на биеналето, което се провежда на всеки две години от 2007 година насам.