Три пакета с близо 900 грама контрабандни златни накити са задържани от митничарите на Дунав мост. Нелегалната стока е открита в ауди, в което пътували трима румънци - жена и двама мъже.
Чужденците спрели за проверка на моста в неделя призори. След като автомобилът им бил насочен за проверка, пътниците и водачът заявили, че нямат нищо за деклариране. При проверката обаче митничарите открили в чантата с документите на шофьора пакет, обвит с кафяво тиксо. Щом го разтворили, отвътре се изсипали гривни, висулки, пръстени, ланци и обеци - все от благороден метал, с общо тегло 270 грама. Другите два пакета са открити в багажа на втория мъж. Всеки от тях съдържал по над 300 грама златни бижута. Жената признала, че единият от пакетите е неин. И тримата пътници твърдели, че са купили златото от Пловдив и са платили по 5000 евро за всеки пакет, но нямали документи за сделката.
Златото е задържано, за обезпечаване на санкциите са изети и наличните пари на тримата румънци, на които са съставени актове по валутния закон.