Шофьорът на зеления „Опел Корса“, който блъсна млада жена, докато пресича кръстовището Олимп на пешеходна пътека пред бившето кино „Здравец“, влачи я 60 метра на капака на колата, след което спря, изхвърли я край пътя и избяга, сънувал кошмари в ареста. Това сподели самият Тихомир Т. вчера пред Окръжния съд, като се призна за виновен и изрази съжаление за случилото се. Въпреки разкаянието той остава в ареста, след като съдът отказа да измени мярката му за неотклонение с домашен арест или парична гаранция.
Очевидци на катастрофата с главен герой неправоспособния Тихомир разказали, че мъжът минал през кръстовището на червен светофар в посока КАТ.
Прокуратурата посочи факта, че на мястото за пресичане е имало майка с 4-годишно дете, които също е можело да станат жертви. Освен това според свидетелските показания опелът се е движил с доста по-висока скорост от разрешената. Самата катастрофа пък се случва само месеци след излизането на Тихомир от затвора, където излежал последната си присъда. От събраните данни става ясно, че след удара той се е опитвал да осуети разследването, като пробвал да изчисти колата от следи и я паркирал пред блока на собственика й по талон. Това наистина забави малко откриването на виновния, тъй като се оказа, че колата е продадена веднъж, без да се прехвърли пред нотариус, а от този купувач по същия начин попаднала у Тихомир.
Съдебното минало на задържания е доста впечатляващо. Въпреки че е едва на 30 години, той е съден 11 пъти за различни престъпления, между които грабежи и разпространение на наркотици. Според него обаче има много лъжи в обвинението му за катастрофата.
„Не съм момче на 20 години, че да карам толкова бързо. Въпреки че съдебното минало ми пречи, успях да си намеря работа“, заяви Тихомир.
Според защитата му той се е движил с не повече от 40 км/ч, а инцидентът е резултат от непредпазливост и не е умишлено престъпление. Още повече, че нямало съдебни експертизи, които да дадат отговори на обстоятелствата около катастрофата.
Съдът обаче не прие адвокатските доводи.