Трите русенски мотоклуба „Щуките“, Lowlanders и The Thunders ще се обединят за протест в събота, когато за няколко часа ще блокират пътя към София. Към тях ще се присъединят и всички клубове в страната, които ще отправят исканията си за безопасно движение по българските пътища и ще затворят и други невралгични точки.
Ще настояваме да се ограничи движението на тежки камиони през почивните дни, да се ремонтира и разшири пътят Русе-Велико Търново, който е най-натоварената отсечка в цялата страна, и ще апелираме към пътната полиция да бъде по-строга към нарушителите на закона, каза Милен Боев от The Thunders. Някак е абсурдно полицаите да те спират и да те глобяват за липсващ колан, а да не могат да озаптят безумните шофьори по рисковите участъци, допълни той.
Идеята за този протест се роди след нелепата смърт на Иво Андреев на 19 юли, когато му бе отнето предимство в лентата за движение от изпреварващи се турски тирове. Това е повод събратята му от мотоклубовете да поискат да се прилага законът за движение по пътищата и да се забрани напускането на страната от лице, което е извършило престъпление.
Пътят към София ще бъде затворен за няколко часа на 2 август от 12 ч.