Мачът от турнира ФИБА Еврокъп между „Дунав 8806“ и „Ньоркьопинг“ /Долфинс/ утре ще се играе от 17.30 часа. Русенските баскетболистки загубиха първия двубой в Швеция с 60:66. Шведските баскетболистки ще пристигнат днес в нашия град. Гостенките са с 2 победи и 2 загуби и ще търсят успеха, за да имат шанс да продължат, докато дуелът за „сините феи“ ще е само за престиж и трупане на опит. В последния кръг от шампионата на Швеция „делфините“ записаха осмата си поредна победа с 80:72 срещу „Сален“. Ядрото на „Ньоркьопинг“ е от шведски националки и 3 американки.
Билетите за мача са в продажба в спортен магазин „Яко“ на улица „Константин Иречек“ 8. Те са с цена от 8 и 10 лева. Талони ще се продават до 12 и след 15 часа на касите в зала „Дунав“ в деня на срещата.
Хубавото е, че след този двубой пред дунавки ще се отвори малко време и за глътка въздух - следващата им среща отново ще бъде домакински мач на 11 декември срещу „Чеваката“ /Вологда/. По програма на Националната лига те ще почиват на 8 декември, а на 15 декември ще гостуват на „Рилски спортист“.
В последния си мач от руското първенство „пчелите“ от „Чеваката“ претърпяха тежко поражение у дома срещу „Динамо“ /Курск/ - 63:94!
Шанте Еванс бе градирана под номер 1 в класацията на най-полезен играч на кръга в Националната лига. Американската състезателка постигна в мача срещу „Левски“ коефициент от 33 пункта. Тя вкара 33 точки и направи 8 борби при загубата на русенския тим срещу софиянки. Шанте Еванс е топреализаторка на кръга, следван от състезателката на „Левски“ Ралица Нанева /26 точки/.
Другите баскетболистки в Топ 5 са все чужденки - Биляна Павичевич от „Монтана“, Наташа Попович от „Левски“, Кения Макбий от „Хасково“. Биджони Рийвс от „Хасково“ и Лорън Бел от „Нефтохимик“ делят петото място с еднакъв коефициент.
Сръбкинята в „Дунав 8806“ Таня Чиров заема втора позиция в подреждането за най-много борби - 13. Повече от нея - 16, има само Кения Макбий.