Новият собственик на изоставената сграда в кв.“Здравец“, в която през годините се помещаваше емблематичната кръчма „Чикаго“, е частният съдебен изпълнител Венцислав Маринов. Той е бил единственият кандидат за купуване на общинския имот и затова се е сдобил със сградата срещу началната тръжна цена от 72 000 лева. „Парите са преведени в понеделник и предстои да бъде сключен договор с новия собственик“, обясни за „Утро“ директорът на общинската дирекция „Икономика и управление на собствеността“ Нели Миткова.
„Все още обмислям какво да правя с имота. Ще бъде изненада“, коментира Венцислав Маринов. Сигурен е обаче, че сградата няма да стои на произвола на съдбата и в нея да продължат да се навъртат клошари и наркомани, а веднага след като сключи договор с Общината, ще започне реална работа за бъдещия й облик.
„Първата ми мисъл беше да я използвам за склад за описани вещи, но след като огледах сградата, прецених, че не е подходяща за тези нужди“, обясни частният съдебен изпълнител. Затова Маринов си е дал срок от още няколко седмици да обмисли дали бившата механа „Чикаго“, а по-късно „Фенерите“, да се превърне в място са забавление на русенци или да се използва само от него.