Бронзов медал в индивидуалната надпревара за Максим Къснеделчев и купа за отборното пето място донесоха състезателите на русенската Математическа гимназия от състезанието в Хонконг и така продължиха славната традиция на училището.
Децата бяха изключително напрегнати и само времето не им стигна, за да се справят успешно с всички задачи, коментира ръководителят им Боряна Куюмджиева.
Даниел Петров и Никола Казлачев са останали на точка от медал, което също е изключително постижение. Малките русенски математици са се състезавали с връстници от 11 отбора - два от Китай, Малайзия, Тайван, Южна Африка, Гана, Филипините, Хонконг, Тайланд и Макао и петото отборно място е истински успех.
При нас всички състезатели бяха шестокласници, а единственият златен медал за България го спечели седмокласник, поясни още Куюмджиева.
Отборът на Максим Къснеделчев, Даниел Петров, Никола Казлачев и Теодор Недев показа знания в дебюта си на такова голямо международно състезание и натрупа полезен опит за следващи турнири. Пътуването на математиците стана възможно благодарение на дарителите от фонд „Математика на бъдещето“ и фондациите „Русе - град на свободния дух“ и „Бистра и Галина“, на които искрено благодарим, каза Боряна Куюмджиева.