55-годишен газорезчик и 57-годишен леяр са настанени в болницата, след като пострадаха при изпълнение на трудовите си задължения в сряда.
Около 9 часа сутринта газорезчик в „Спарки“ бил ударен от плосък метален детайл с размери 2 на 3 метра. 55-годишният мъж е настанен в ортопедичното отделение на болницата със счупен крак.
Работникът има трудов договор, а фирмата на ул.“Розова долина“ е проверявана неведнъж, обясниха от Инспекцията по труда, но не пожелаха да предоставят информация какво е довело до инцидента, тъй като тече проверка и се изясняват обстоятелствата около злополуката.
Малко преди 17 часа в сряда нещастие застига и 57-годишен работник в леярна на ул.“Свети Димитър Басарбовски“. Злополуката е станала, докато мъжът придържал кран, който му подавал палет с метални отпадъци. Леярят обаче се спънал и паднал на бетонния под, потвърди управителят на „МТМ“ ООД Тодор Дуковски. Той увери, че работникът е опитен и е назначен на трудов договор. Фирмата спазва всички изисквания по закон, а до инцидента се стигнало по нелеп начин. Леярят е настанен в болницата със счупени ребра.