Турският шофьор на камион, в който преди 10 дни бяха открити 21 нелегални сирийци, успял да избяга. Това се е случило по време на проверката на возилото на скенера на Дунав мост. Пазеното в дълбока тайна бягство вчера бе потвърдено пред „Утро“ от работещи по случая. 
На 21 ноември около 6.30 часа сутринта камионът с метални части за поточна линия е минал през Дунав мост на път за Германия. При проверката на документите на пункта в Гюргево смесеният граничен патрул установил, че водачът е рисков и върнал камиона за преглед на скенера. Още щом спрял возилото пред рентгена, шофьорът слязъл от кабината и повече не се върнал, като оставил в нея всичките си документи. Той е бил обявен за общодържавно издирване същия ден, но досега няма резултат.
Камионът е върнат на фирмата, която е транспортирала поточната линия, тъй като се установило, че собственикът й няма нищо общо с нелегалния трафик на сирийците.
Разследването установи, че намерените измежду металните части нелегални пътници са се качили в каросерията от България, като са обещали на шофьора по 5000 евро на човек, щом ги закара в Германия. Миналата седмица Районният съд им чете условни присъди за опит за нелегално преминаване на границата.