С една година без право да сяда зад волана бе наказана млада шофьорка, която има книжка едва от 11 месеца, но през това време успяла да предизвика тежка катастрофа. Момичето бе освободено от наказателна отговорност и се размина само с глоба от 1000 лева. Освен това трябва да плати и 780 лева съдебни разноски.
Инфарктният момент настъпил на кръстовището на бул.“Съединение“ с ул.“Доростол“, където трафикът обикновено е сериозен и колоната без предимство върви много трудно. Именно в нея била младата шофьорка, която видяла пролука след задаващото се такси, но не забелязала, че зад него друга дама кара мотопед. Тя си опитала да избегне удара, като се наклонила силно надясно. Мотопедът паднал и се ударил в предната гума на автомобила, а жената върху него си счупила лявата ръка и повече от 30 дни едва я мърдала.
Адвокатът на младата шофьорка претендира, че момичето е било заблудено от левия мигач на мотопеда, който е сметнала като знак, че пострадалата смята да паркира. Твърденията обаче бяха опровергани и от свидетели, и от съдебните автотехническа и медицинска експертизи.
Глобата за невнимание и непредпазливост, с която районните магистрати наказаха Ж.Д., може да се обжалва пред Окръжния съд.