Футболистите на „Дунав“ завършиха 0:0 срещу „Бургас“ в контролен мач, игран на стадиона в Шумен. Така след първите три проверки отборът има в актива си само един гол  - 1:1 срещу младежите на „Лудогорец“ и 0:1 срещу „Добруджа“ в Добрич. 
Това безплодие в офанзивен план бе характерно и за шуменския двубой. А момчетата заредиха положение след положение пред вратата на новия член в „Б“ група и надиграха почти напълно съперника си. Кой ли не се размина с гола - Будинов /на 3 пъти/, Парнаров, Георги Георгиев, Колев, Чакъров! Вратарят на бургазлии Янко Георгиев едва ли не излезе герой на мача. Отборът на „Бургас“ също погледна на два-три пъти към русенската врата, но така и не застраши рамката на Цветомир Цанков-Толдо.
Старши треньорът на „Дунав“ Веселин Великов показа с избора на състав как долу-горе ще изглежда единайсеторката му през новия сезон. Двойката централни защитници явно ще е съставена от Михаил Милчев и дошлият от „Черноморец“ юноша на „Левски“ Мартин Димов. Зоната на левия бек ще се охранява от плевенчанина Атанас Атанасов, а за тази вдясно може би ще се търси попълнение при очертаващото се отсъствие на контузения Мартин Цирков. Срещу „Бургас“ десният фланг бе охраняван от Николай Парнаров.
Хората в средата на терена може би ще са Деян Димов, Ивайло Раденцов, Георги Чакъров. Последните наблюдения говорят, че записалият много слаб пролетен сезон Димов се намира в обнадеждаваща на този етап от подготовката форма.
Формулата в атака изглежда ще е с Кристиян Кожухаров и Андреас Васев като халфове-крила и с изнесен дълбоко в тила на съперника типичен таран като Мирослав Будинов. 27-годишният Будинов впечатлява със здравата си фигура и ръст от 188 сантиметра.
Утре „Дунав“ ще пътува за Горна Оряховица, където ще играе пореден контролен мач срещу местния „Локомотив“.