Манчестър Юнайтед стартира ударно в първия си мач под ръководството на новия мениджър Луис ван Гаал.

„Червените дяволи“ разгромиха със 7:0 Лос Анджелис Галакси в приятелски мач, който е част от предсезонното турне на тима в САЩ.

По две попадения реализираха Уейн Рууни, Рийс Джеймс и Ашли Йънг, както и Дани Уелбек, записал името си сред голмайсторите веднъж.

Новите попълнения Андер Ерера и Люк Шоу започнаха мача като титуляри, а Ван Гаал оптимизира формацията за 3-4-1-2, която е подобна на тази използвана от Холандия на Световното първенство в Бразилия.

Промяната се оказа ефективна, след като още в 13-та минута Дани Уелбек откри резултата. В 42-та минута главният рефер отсъди дузпа в полза на Юнайтед за игра с ръка на съперников играч. Точен от бялата точка бе Уейн Рууни за 2:0. Английският национал направи резултата класически още преди почивката, след като се възползва от недоразумение в защитата и вкара отблизо за 3:0.

На полувремето Луис ван Гаал направи много смени в състава си, но дори и така тимът продължи да доминира, което доведе до нови четири попадения – по две на Рийс Джеймс и Ашли Йънг за крайното 7:0.

Двубоят се игра пред погледа на 86 432 фенове на "Роуз Боул" в Калифорния, САЩ.