Катастрофа между турски камион с ремарке и лек автомобил на Мойсев баир по чудо се размина само с двама ранени. В произшествието участва и турски автобус, който се е килнал в канавката. В него няма пострадали пътници, тъй като е пътувал празен.
В събота в 16.30 часа товарен автомобил „МАН“, управляван от турския шофьор Т.Е., на 55 г., на път за Русе е напуснал лентата си за движение вдясно и се е блъснал в крайпътно дърво. Ремаркето му обаче се е унесло и е застанало напречно на пътя, като е заело и двете ленти. При завъртането си то е разпръснало сняг по асфалта, поради което движещият се след тира лек автомобил „Опел“ със силистренска регистрация не е успял да спре и се е блъснал в гумата му. Точно това е омекотило удара и 20-годишната шофьорка на колата К.Г. се е отървала само със счупена костица на левия крак. За да избегне удар, идващият след колата автобус „Исузу“, управляван от турски водач, свива вляво и се наклонява към канавката по посока на движението, след което се подпира в дърво.
Освен пострадалата шофьорка на лекия автомобил, водачът на камиона е получил натъртване по тялото. Двамата са откарани в болницата, но след преглед са освободени. По първоначални данни шофьорът на камиона по всяка вероятност е задрямал зад волана, десните му колелета са влезли в калния банкет до пътя и кабината се е забила в дървото. Алкохолните проби на тримата водачи са отрицателни.
До приключване на следствените действия пътят е бил затворен, като движението е ставало по обходния маршрут през Иваново. След 22 часа техника на обединение „Пътно поддържане“, което се грижи за снегопочистването на пътя, и на пожарната са изтеглили влекача и ремаркето и трафикът от автомобили е бил възстановен.