Добре, че бях с колан, иначе нямаше сега да си говорим, каза Иван Колев от Червен, който вчера около 11 часа се преобърна в крайпътните храсти малко преди Басарбово. Въпреки произшествието на завой той успял да избегне удар в дърво и „акостирал“ в близката горичка. В резултат от инцидента човекът бе по-скоро с опънати нерви, отколкото с наранявания.
Единствено драскотините по лицето, дясната ръка и крак, както и скъсаната тениска издаваха претърпяната злополука. Колата пък е с натрошени стъкла и омачкана от всички страни.
Мъжът тръгнал към Русе, тъй като взетото ден по-рано от ремонт „Деу“ според него не стояло добре на пътя. Затова у Колев се породили съмнения, че или майсторите не са си свършили качествено работата, или са му пробутани погрешни резервни части. Специалистите трябвало да сменят пружини на задния мост на колата, а Колев сам купил частите от известен магазин. След ремонта обаче деуто се оказало с навирена задница и той тръгнал обратно към сервиза.
По едно време преди завоя колата тръгна настрани, не можеше да се овладее, а насреща си видях дърво. Успях да завия рязко надясно и поне да се забия в храстите, а не челно в дървото, обясни Колев. По негови думи карал с около 70-80 км/ч. След удара успял да се измъкне от автомобила през багажника. Мъжът бе категоричен, че ще търси сметка на магазина и сервиза  и ще стигне до съд. Според Колев пружините, които са му сложени, нямат нищо общо с тези, които са сменени. Деуто било стягано, тъй като семейството планирало да ходи с него на почивка. Колата е собственост на човека от много години. Самият той сподели, че е бил автомобилен състезател и е умел шофьор. Известно време карал колата като такси.