Петокласничката от Училището по изкуствата в Русе Анабела Цанкова спечели голямата награда на Лятната академия за английски език и култура ELACP „Ученик за 2014“, която е придружена с 5-дневно пътуване до Лондон. Анабела се е представила най-добре от всички 50 деца от 8 до 16 години, като оценката е била комплексна - владеене на английски език, талант в областта на изкуствата и комуникативност.
Преподавателите в академията в Пампорово са били от Лондон и Кеймбридж. По време на заниманията децата са усъвършенствали английския си с часове по драма, а за финал са представили театрален спектакъл по „Магьосникът от Оз“. Анабела е играла ролята на Дороти, а другият русенски участник от Училището по изкуствата, Максим Йорданов, е бил в ролята на джудже. Вълнуваща била вечерта на талантите, където Анабела и Максим са били единствените пианисти. Те изсвирили творби, изучавани през учебната година при преподавателите си по пиано Даниела Кюркчиева и Красимира Иванова. С изпълнението си петокласникът Максим спечелил наградата за най-добър талант.
Голямата награда, присъдена на Анабела, е поредното признание за упорития й труд през последната година. Тя завърши четвърти клас с пълно отличие, а на задължителните изпити по пиано и солфеж е изкарала пълни шестици.