Импровизиран пленер на рисунки на екологична тема организира вчера пред сградата си на ул.“Майор Атанас Узунов“ русенската структура на НАП. С разноцветни тебешири деца на служителите в приходната администрация нарисуваха как си представят опазването на околната среда. Така бъдещето на нацията даде своя поглед към бъдещето на планетата, а пъстрите рисунки привлякоха вниманието и одобрението на клиентите на НАП.
Освен на асфалта малките художници се изявиха и на традиционните блокчета хартия, като тези произведения ще бъдат подредени в специална изложба.
Екопленерът е част от работата на приходната администрация в Русе за защита на реномето си на първенец в категорията „Обществени организации, общини и държавни структури“ в тазгодишното издание на националния конкурс „Най-зелените компании в България“. Негов организатор е списание „b2b Magazine“, което го провежда за четвърти път с идеята да се отличат фирмите и институциите, които имат най-голям принос за внедряването на зелените бизнес практики и развиването им на българска почва.
След две втори места през 2011 и 2012 година сега русенските данъчни заслужено се радват на първенство, за което допринесоха множеството „зелени“ инициативи на служителите и политиката на ръководството за опазване на околната среда.
Част от инициативата на „b2b Magazine“ е конкурсът за детски рисунки, посветени на грижата за природата, в който участват деца на служители на НАП на възраст от 5 до 12 години. Той приключва утре, а най-високо оценената рисунка ще бъде отпечатана на плакат и разпространена в цялата страна.